Tsjechië vakantie

Tsjechië de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Tsjechië pak een vakantiehuisje in Tsjechie of een hotel in Tsjechie of een camping in Tsjechië.

Tsjechië (esko), officieel de Tsjechische Republiek (eská republika), is een land in Centraal-Europa. Het is het westelijke deel van het voormalige Tsjechoslowakije.

Het land grenst in het westen en noord-westen aan Duitsland, in het noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije en in het zuiden aan Oostenrijk.

Klimaat
Het klimaat van Tsjechië behoort tot het Midden-Europese type waarin het klimaat van west naar oost gaande een steeds sterker continentaal karakter krijgt. De gemiddelde temperatuur overdag bedraagt in Praag in de maand januari 0,4°C en in de maanden juni, juli en augustus 21,4, 23,3 en 23,0°C[1]. Streken in de dalen van Bohemen hebben een laag neerslagcijfer. Weer andere gebieden in Bohemen hebben een onstabieler klimaat, dat lijkt op het Nederlandse klimaat. Het waait alleen wat minder hard en er valt veel meer sneeuw. Bron Wikipedia