Roemenie vakanties

Roemenie de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Roemenie pak een vakantiehuisje in Roemenie of een hotel in Roemenie. Goedkope vliegreizen van de beste reisorganisaties.

Roemenië Sound uitspraak (infoˇuitleg) is een republiek in Oost-Europa, grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraďne en Moldavië.

Op Hongarije en Moldavië na, wordt het Romaanse Roemenië ingesloten door Slavische landen. Naast de verscheidenheid aan culturen en hun invloed, de taal en de religie, bezit Roemenië veel ongerepte natuur. Het landklimaat (koude winters, warme zomers) en een dwars door Roemenië lopende bergketen, de Karpaten, zorgt voor diverse landschapssoorten. In het land zijn er verder nog brede zandstranden, een delta, maar ook oerbossen en vlaktes.

Het grootste deel van de bevolking is Roemeens-orthodox en de grondwet biedt vrijheid van godsdienst. De Roemeense taal behoort tot de Romaanse taalgroep en is dus verwand aan het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees. Vooral in de schrijftaal is veel herkenning te ontdekken, voor degene die één van deze talen spreekt.

Klimaat
Roemenië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. Gemiddeld is het in de winter -3°C en in de zomer tussen 22 en 24°C.

In het zuiden van het land, op de Beneden-Donauvlakte, staat het jaarlijkse gemiddelde van temperatuur op 10°C; in het noorden is dit 8°C. Bron Wikipedia