Portugal Vakantie

Portugal vakantieland

Portugal de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Portugal pak een vakantiehuisje in Portugal of een hotel in Portugal of een camping in Portugal.

Portugal is het meest westelijke land van continentaal Europa. Het beslaat zo’n 16 procent van het Iberisch Schiereiland, dat verder tot Spanje behoort, Portugals enige buurland. Portugal is een uitgesproken maritiem land, met een lange Atlantische kust.

Tot Portugal behoren tevens de eilandengroep de Azoren en het eiland Madeira, met de eilandengroep van de Ilhas Selvagens, alle gelegen in de Atlantische Oceaan. Sinds 1986 behoort het land tot de Europese Unie.

Eten en drinken
De ligging van Portugal en haar verleden hebben ertoe geleid dat in de Portugese keuken veel vis wordt gebruikt. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is. Ook varkensvlees is een favoriet ingredient in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugal is het enige Europese land waar Koriander van oudsher onderdeel is van de keuken.

Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira. De drie belangrijkste wijnregio’s zijn Dăo, Alentejo en Estremadura. Queijo da Serra, Azeităo en Serpa zijn populaire kazen. Bron Wikipedia