Noorwegen Vakantie

Noorwegen vakantieland

All in Noorwegen de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Noorwegen pak een vakantiehuisje in Noorwegen of een hotel in Noorwegen of een camping in Noorwegen.

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen, is een land in Noord-Europa. Het ligt op het Scandinavisch schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland.

Noorwegen is een constitutionele monarchie. De huidige koning is Harald V; premier is Jens Stoltenberg, die aan het hoofd staat van een coalitie van de Arbeiderspartij, Socialistisch Links en de Centrumpartij.

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trondheim en Stavanger. Tot Noorwegen behoort ook de eilanden Spitsbergen en Jan Mayen in de Noordelijke IJszee en het eiland Bouvet in de Zuidelijke IJszee.

Klimaat
Er zijn verschillende klimaten in Noorwegen. De westkust, het fjordengebied, heeft een zacht gematigd zeeklimaat, iets koeler dan Nederland. In het hoge noorden is een toendraklimaat. Ten oosten van de bergketens heerst een landklimaat. In sommige gebieden in de westelijke fjorden en het midden valt meer dan 4000 mm neerslag per jaar, terwijl de neerslag in het noorden en achter de bergen niet meer dan 600 mm per jaar bedraagt. Bron Wikipedia