IJsland Vakantie

IJsland vakantieland

IJsland de beste online vakantiereizen, lastminute reizen IJsland pak een vakantiehuisje in IJsland of een hotel in IJsland of een camping in IJsland.

IJsland (Ísland in het IJslands) is een eiland, dat tussen Groenland en het vasteland van Europa in ligt. Het is omringd door de Atlantische Oceaan, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) en de Noordelijke IJszee. Het land tipt in het noordoosten net aan de poolcirkel. De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust en is ’s werelds meest noordelijke hoofdstad. IJsland is het het meest westelijk gelegen land van Europa.

De inwoners van IJsland zijn nakomelingen van de Vikingen, vermengd met Schotse en Ierse immigranten. De meeste buitenlanders zijn Denen. En meer dan de helft van de bevolking leeft in Reykjavík en omgeving.

Geslachtsnamen worden op IJsland bijna niet gebruikt: de IJslanders bedienen zich van patroniemen, zoals ‘Karlsdóttir’ (‘dochter van Karl’) of ‘Grímsson’ (zoon van ‘Grímur’) (zie ook: IJslandse namen). De voornaam is nog altijd belangrijker dan het patroniem: in telefoonboeken en andere alfabetische persoonslijsten wordt men op zijn voornaam gerangschikt.Bron Wikipedia