Ierland Vakantie

Ierland vakantieland

Ierland All in vakanties, hotels, vakantie huisjes, vlieg vakanties, auto vakanties, outdoor en vele andere vakanties vindt u hier Vakantie banner de beste online vakanties van europa en verre reizen plaats uw vakantiebanner promoot uw website.

Noord-Ierland (Engels: Northern Ireland, Iers-Gaelisch: Tuaisceart Éireann, Ulster-Schots: Norlin Airlann) is een ruim 1,7 miljoen inwoners tellend land op het eiland Ierland en is, naast Schotland, Wales en Engeland, een van de vier landen van het Verenigd Koninkrijk, het enige dat niet op het eiland Groot-Brittannië (GB) ligt.

Noord-Ierland grenst aan de Republiek Ierland. In Noord-Ierland wordt Engels en Iers-Gaelisch gesproken.

Er wordt, net als in de rest van het Verenigd Koninkrijk, betaald met het Pond Sterling, dat is onderverdeeld in 100 pence. De nationale luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk is British Airways. Het Noord-Ierse autokenteken is GB (traditioneel kenteken van het VK). De tijd is gelijk aan de Greenwichtijd, het telefoonprefix is 44 (maar vanuit Ierland moet een binnenlands nummer worden gekozen) en het internetdomein is .uk.

De enige internationale luchthaven van Noord-Ierland bevindt zich bij de hoofdstad Belfast. Het is een van de 11 internationale luchthavens van het Verenigd Koninkrijk. Bron Wikipedia