Hongarije Vakantie

Hongarije vakantieland

Hongarije de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Hongarije pak een vakantiehuisje in Hongarije of een hotel in Hongarije of een camping in Hongarije.

Hongarije (Sound Magyarország (infoˇuitleg)), officiëel de Hongaarse Republiek (Sound Magyar Köztársaság (infoˇuitleg)), is een land in Centraal-Europa, van noord naar zuid doorsneden door de Donau en begrensd door Oostenrijk, Slowakije, Oekraďne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië.

Klimaat
Hongarije heeft een gematigd landklimaat. In de hoogste delen van het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijk Middelgebergte heerst een subalpien klimaat. De Grote Laagvlakte heeft een echt landklimaat. Hongarije heeft koude, natte winters en warme zomers.

Natuur
Hongarije telt tien nationale parken , waarvan het Nationaal Park Hortobágy het grootste is. Ten zuiden van de hoofdstad ligt het Nationaal Park Kiskunság. De andere zijn de Nationale parken Aggtelek, Boven-Balaton, Bükk, Donau-Drava, Donau-Ipoly, Fert-Hanság, Körös-Maros en rség. Verder zijn er nog vele beschermde natuurgebieden. Bron Wikipedia