Denemarken Vakantie

Denemarken vakantieland

All in Denemarken de beste online vakantiereizen, lastminute reizen Denemarken pak een vakantiehuisje in Denemarken of een hotel in Denemarken of een camping in Denemarken.

Denemarken (Deens: Danmark), officieel het Koninkrijk Denemarken, is een Scandinavisch land in Noord-Europa met ongeveer 5,4 miljoen inwoners. De hoofdstad is Kopenhagen Denemarken werd verenigd in de 10e eeuw door de Viking koning Harald Blauwtand († 985), die de mensen tot het christendom bekeerde. Denemarken bestuurde kort Engeland in de 11e eeuw en werd verenigd met Zweden en Noorwegen in 1397. De unie met Zweden duurde tot 1523 en de unie met Noorwegen tot 1814.

Klimaat: Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat,. In februari, schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 0°C. Gemiddeld valt er 600 mm neerslag per jaar.De droogste periode valt tussen eind april en begin juni. Als de wind ’s winters uit het oosten waait, kan het zeer koud worden, tot -31°C. ’s Zomers kan de temperatuur door diezelfde oostenwind oplopen tot meer dan 35°C. De wind uit de Noord-Atlantische Oceaan (een warme oceaanstroom) verzekert gewoonlijk een vrij mild klimaat, maar soms raakt de Oostzee met ijs bedekt waardoor warmere wateren worden afgesneden en de winter streng is.